I Vesterled tilbake til røttene

02/28/2016

I 2010 drog jeg og dansekunstnerne Annika Ostwald og Ida Uvaas til Færøyene på researchtur for den gryende forestillingen I Vesterled.

Reisen var støttet av Kulturkontakt Nord og etter en uke med vandring på øyene og improviserte workshops med barn, var vi et skritt nærmere et interaktivt vandreteater basert på den grønlandske legenden om Sedna, Havets Mor.

I 2011 kom vi tilbake til disse vindblåste øyene og hadde premiereuke med forestillingen på skoler via Listaleypurin, Færøyenes svar på Den Kulturelle Skolesekken. De tidligere reisene til Færøyene (komplett med bonusfortellinger) er godt dokumentert i denne nyhetssaken.

Nå, i 2016, etter å ha spilt I Vesterled i Rogaland, Vestfold, Oslo, Trøndelag og Palestina, er vi tilbake på disse vakre knausene midt ute i havet. En forestilling født av dette landskapet er tilbake i sitt hjem.

Skuespiller Hilde Bjerkeskaug, det siste bladet i firkløveret, hadde ikke anledning til å være med på denne reisen, så vi har en stand-in i rollen som Sedna, dansekunstneren Maria Ulvestad.

Igjen er det Listaleypurin som har bestilt oss til å ha forestillinger på skoler fra 29. februar til 4. mars. I tillegg har Nordens Hus i hovedstaden Tórshavn bestilt en forestilling i dag, den 28. februar.

Turnéen er støttet av STIKK.

Sagt om forestillingen:

Dette er det mest beautifulle jeg har sett ever!
– Elev Tau Skule, Rogaland, 2012
Jeg følte jeg var med i en film
– Elev Undheim Skule, Rogaland, 2012
Dette er det beste DKS vi noengang har hatt
– Lærer, Rosseland Skule, Rogaland, 2014

Lenker:
I Vesterled
Bjerkeskaug/Ostwald/Stene/Uvaas

Leave a Comment

------->

<-------