Festen og Krigen

09/07/2018

Krigsfortellinger har levd et langt liv. Forestillingen om den persiske krigerpoeten Amir Mirzai og hans opplevelser som ung rettferdighetssøkende mann under Iran-Irak-krigen hadde førpremiere på Riksscenen i 2012 og premiere på Fortellerfestivalen i 2013.

Siden har den spilt land og strand rundt og til og med hatt en liten tur utenlands til den greske fortellerfestivalen på Kea i 2017.

Lørdag den 8. september spilles den på Kirkelund skole i Skiptvedt i en helt spesiell anledning. Kristin Lyhmann, dramatiker og nestor innen norsk fortellerkunst, fyller 70 år. Til fødselsdagen ønsket hun seg Krigsfortellinger!

Man kan spørre seg hva grufulle skildringer av krig, død og elendighet har i en feiring av livet å gjøre. Men som jeg alltid har sagt, Krigsfortellinger er mye mer enn det.

Det er historien om en manns møte med det ytterste mørke, om å miste all identitet, om å møte døden i hvitøyet, og overleve tross alle odds. Det er historien om en av mine beste venner, min bror og sjelevenn Amir, og om alle de nære, mennesklige møtene og gledene han hadde midt i det grusomme – festen i krigen. Det er historien om oss, om at det er mulig – skjønt man er dekket av arr både på kropp og sjel – å stå igjen med kjærlighet i blikket.

Og om ikke det er en feiring av livet, så vet ikke jeg.

Inngang 100,-. Betales i døra.

Leave a Comment

------->

<-------