Løvehjerte på 45 minutter

10/01/2018

Litteraturhuset har gitt meg mange spennende oppdrag i løpet av de siste tre årene. En av de første jobbene jeg gjorde var å lese og fortelle fra Astrid Lindgrens ikoniske roman Brødrene Løvehjerte under parolen Litt Lengre Lesning. Jeg klarte å komme meg igjennom hele historien på 1 time og 15 minutter.

Nå ligger lista litt høyere – den 9. november skal jeg lese og fortelle Brødrene Løvehjerte for 3. og 4. klasser på 45 minutter.

Utfordringen er – hvordan gjøre en adaptasjon av historien som er sann mot fortellingens essens, Lindgrens visjon og fortellerstemme og samtidig vekte en balanse mellom lesning og fortelling med relativt kort tid til rådighet? Samt gjøre det engasjerende og underholdende, så klart.

Jeg går utfordringen i møte med pågangsmot og forventning som et gitt brødrepar går i kamp med en drage. En del detaljer må nok kuttes, men ingen grunn til bekymring – Katla og Tengil forblir. 🙂

Leave a Comment

------->

<-------