Fortælletid.dk

11/20/2018

Kasper Skaarup Sørensen er en god gammel venn og fortellerkollega fra Danmark. Vi møttes første gang ved opprettelsen av Nordisk Fortellergruppe i Stockholm i 2007 og var begge med på å igangsette og organisere fortellerkonkurransen StorySlam på nordisk nivå i perioden 2008 – 2011.

Kasper driver fortellerscenen/bedriften BestTellers i København samt fortellerfestivalen WORDS i Helsingør sammen med André Andersen.

Hans nye prosjekt er Fortælletid.dk, en nettside som fungerer som en digital ressurs for grunnskolen. Her kan skoler og klasser melde seg på og få servert et stort antall fortellinger levert av danske og utenlandske fortellere, alle relatert til dansk læreplan.

Jeg er nettsidens norske alibi og fortalte 14 fortellinger til et vennlig kamera da jeg var innom København og BestTellers i slutten av september. Nettsiden ble lansert nå i november, og skjønt du må være medlem for å kunne se filmene, kan jeg dele et par smakebiter her.

Denne fortellingen hadde jeg nettopp fortalt på tysk (i Italia!) – mer om det kan du lese her. Så dette er meg som direkte oversetter fra tysk til norsk:

Her blir jeg utfordret til å fortelle et av de mest klassiske norske eventyrene noensinne, men som jeg aldri har fortalt selv – De tre bukkene Bruse. Dette er ren freestyle:

Leave a Comment

------->

<-------