Havet Forteller

02/08/2019

En lørdag i måneden arrangerer ASSITEJ Norge teaterlørdager for barn i alderen 0 – 12 år på Sentralen i Oslo. I vår er jeg så heldig å være med på to av forestillingene. Og begge har et sterkt havtema!

Fortellevill under Fortellerdagan i Nyksund

Lørdag 9. februar stepper jeg inn som vikar for kollega Anette Sandvær i forestillingen Opp fra Havet. Som bonusmedlem i trioen Fortellevill formidler jeg og de fabelaktige folkemusikerne Tuva Færden og Jon Brodal to sammensydde folkeeventyr om samspillet mellom de som bor på landjorda og det som bor i havet. Her følger en liten tekst om forestillingen:

Har du noen gang gått langs en brygge på en solfylt sommerdag? Har du sett hvor fint det kan være når havet glitrer, og bølgene ruller inn mot land? Og mens du går der og kjenner den varme vinden i ansiktet, så dukker det kanskje opp noe skinnende ute i bølgene, noe fargerikt! Og hør, det synger! Og kanskje det snakker?

Her får du høre hva som kan skje når vi fisker opp både det ene og det andre fra havet, noe stort, noe lite, noe som viser seg å være noe helt annet enn det du trodde.

Billetter til Opp fra Havet (spilles kl. 12 og 14) kan kjøpes her.

Hilde Bjerkeskaug som Sedna (FOTO: Nadia Frantsen)

Den andre forestillingen er en kjærkommen klassiker som jeg utviklet sammen med skuespiller Hilde Bjerkeskaug og dansekunstnerne Ida Uvaas og Annika Ostwald høsten 2011.

I Vesterled har spilt over 150 forestillinger i Norge, Færøyene og Palestina og er et interaktivt vandreteater for barn fra 8 – 12 år. Den spilles på Sentralen lørdag 11. mai.

Med utgangspunkt i den gamle grønlandske legenden om Sedna, havets mor, blir publikum med på en oppdagelsesferd på, over og under vannoverflaten.

“I Vesterled” er et interaktivt eventyr for barn fra 8-12 år som foregår i grenselandet mellom tre kunstformer. Som publikummer får man tatt i bruk alle sansene. Forestillingen har form av et vandreteater som er knyttet sammen av den færøyske komponisten Jens L. Thomsens særegne musikk.

Billetter til I Vesterled (også 12.00 og 14.00) kan du kjøpe her.

Leave a Comment

------->

<-------