Myth OFF

03/05/2019

Den åttende februar 2011 hadde konseptet Myth OFF verdenspremiere i Stockholm. Fire fortellere, fire mytologier, en svært uformell konkurranse. Sammen med Clare Muireann Murphy fra Irland og Love Ersare / Mats Rehnman fra Sverige stod jeg på scenen og konkurrerte med min valgte mytiske sabel – persisk mytologi.

Siden har Myth OFF gått sin seiersgang verden over. Ungarske Csenge Zalka tok over roret og har organisert flere Myth OFFs siden, både i Europa og USA.

I år, på verdens fortellerdag (og vårjevndøgn) 21. mars skal en ny Myth OFF avholdes. I Athen. Tre greske fortellere skal gå i ilden med greske myter mot Csenge (Mytologi: Nart-sagaen – Tema: «ILD»), italienske Mattia Di Pierro (Mytologi: Hebraisk – Tema: «KVINNE») og meg (Mytologi: Inuitt – Tema: «HAV»).

De greske fortellerne er: Vasilia Vaxevani, Ifigeneia Kakridoni og Maria Tsorteki.

Arrangementet organiseres på Goulandris Museum of Cycladic Art i samarbeid med ComicDom. Greske tegneserieartister vil illustrere mytene vi forteller fra scenen live.

Avslutningsvis – her er en liten stemningsrapport fra premieren for åtte år siden:

Leave a Comment

------->

<-------