Vampyrer og Fredløse

09/03/2019

Tradisjonen tro er jeg tilbake på Litteraturhuset i høst hvor jeg skal lese og fortelle fra to barneklassikere. Den ene hakket mer klassisk enn den andre.

Klassiker 1 – Den Vesle Vampyren

Bøkene om gutten Anton som møter barnevampyren Rydiger Schlotterstein og den enda yngre og forelskede vampyrsøsteren Anna var en stor del av barndommen min.

Bok nr. 1 kom ut i 1985 da jeg var seks år gammel (som forøvrig er anbefalt aldersgrense for dette arrangementet). Kom til Litteraturhuset Lørdag 21. september kl. 13.00 og bli med Anton og vampyrvennene hans inn i en verden av gravhelvinger, frosne kistelokk og merkelig romantiske flyveturer under månen. Still a better love story than Twilight.

Bøkene er skrevet av den tyske forfatteren Angela Sommer Bodenburg og billetter får du her (50 kroner).

Klassiker 2 – Robin Hood

Denne boka krever vel knapt noen innledning. Jeg leste den også da jeg var liten, om enn hakket eldre enn da jeg kastet meg over Den Vesle Vampyren.

Robin Hood, fagre Marian og de glade menn i Sherwoodskogen er arketypiske karakterer i en tidløs beretning som jeg forteller for barn på Litteraturhuset Lørdag 23. november kl. 13.00. Bli med Robin Hood på eventyr inn i det grønne!

Dette arrangementet er gratis.

Leave a Comment

------->

<-------