I Vesterled (Otta, NO)

09/21/2017

When: Back to Calendar » 11/29/2017 @ 10:35 - 11:45
Repeats: Daily for 2 occurrences
Where: Otta skule
Olav Bismos gate 4
2670 Otta
Norge
Cost: DKS - arrangement / School event
Contact: Marie Othilie Hundevadt
+47 40 28 43 05
marie.othilie.hundevadt@oppland.org
Categories: Forestillinger
I Vesterled

 

I Vesterled

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

En fastgrodd fyrvokter. To fortapte fiskere. En levende hemmelighet på havets dyp. Alle har de glemt, men når en gruppe barn oppsøker dem, kommer minnet tilbake.

“I Vesterled” er et samarbeidsprosjekt mellom dansekunstnerne Annika Ostwald og Ida Uvaas, skuespiller Hilde Bjerkeskaug og forteller Torgrim Mellum Stene. Med utgangspunkt i den gamle grønlandske legenden om Sedna, havets mor, blir publikum med på en oppdagelsesferd på, over og under vannoverflaten.

“I Vesterled” er et interaktivt eventyr for barn fra 8-11 år som foregår i grenselandet mellom tre kunstformer. Som publikummer får man tatt i bruk alle sansene. Forestillingen har form av et vandreteater som er knyttet sammen av den færøyske komponisten Jens L. Thomsens særegne musikk.

Erker

I et fyrtårn på en øy, omgitt av lyktene sine, sitter en fyrvokter og kjenner sjøsprøyten i ansiktet. Han vet ikke hvem han er, men barna får ham til å huske det. Navnet hans er Erker og han forteller en historie om Sedna, havets mor. Hun var en gang en vanlig kvinne, inntil hun gjorde den tabben å forelske seg i en mann som var halvt fugl, halvt menneske. En kjærlighet med store konsekvenser som etterlot fuglemannen med et hull i hjertet. Det pussige er at Erkers hode er dekket av sorte og hvite fjær…

Flo og Fjære

På en båt ute i havgapet kikker tvillingsøstrene Flo og Fjære etter stjernene. Men de kommer seg ingen steder før barna viser dem vei. Som medmannskap på båten bærer det i vei mot ukjente farvann med tvillingstjernene blinkende på himmelen som los.

Sedna

Omgitt av syngende hvaler på havets bunn ligger Sedna, med et svakt minne om to døtre, en sort og en hvit, som var stjernene hennes. Hun viser barna skjønnheten som finnes i havets mørke og hjelper dem opp igjen til overflaten. Til et fyrtårn som er sort og hvitt.

Til slutt er det barnas handlinger og heltemot som gjenforener dem alle og helbreder Erkers hjerte. Og etter at de er takket følger de stjernene hjem til sin egen verden igjen.
 

Leave a Comment

------->

<-------