Kløverknekten

Et familiemytologisk lyst- og mysteriespill

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bestefarens siste beskjed til sitt barnebarn var «fullfør min historie».
Fem år senere, den 7. april 2010, pustet sceneforteller Torgrim Mellum Stene liv i dette dødsønsket og forvandlet det til en forestilling som tok publikum med storm.

Kløverknekten beveger seg gjennom mange lag og kombinerer jeg-fortelling og slektshistorie med drømmeverdener og mytiske bilder. Med stø hånd inviterer Torgrim oss med på en sanselig reise gjennom kjente og ukjente landskap, fra stamtreets skjulte hulrom til en dag i en gaupepassers liv.

Underveis krysses grensene mellom virkelighet og fantasi og mellom ateisme og nyreligiøsitet til ett spørsmål melder seg: Hvor går egentlig skillelinjen mellom biologi og magi?

Kløverknekten er en fortelling om tro og tvil, frykt og håp og slekters gang. Men mest av alt er det en munter, magisk og mystisk beretning om en morfar og hans dattersønn, og et enkelt spillkort som forener dem begge.

Relaterte nyheter Media I pressen
I bestefars fotspor