I am the God that puts fire in the head

12/16/2011

Høsten 2010 ble jeg kontaktet av to musikere, en mezzosopran og en pianist, som ønsket å lage en fortelling som bandt sammen to sangsykluser de var svært glade i: Samuel Barbers «Hermit Songs» og Xavier Montsalvatges «Cinco Canciones Negras». Den selvsamme vinteren ble en pilot vist til Turnéorganisasjon for Hedmark, og vi var sikret produksjon. I disse dager går produksjonen inn i sin siste fase, med god regihjelp av Hogne Moe. Gjennom en god dose inspirasjon fra mitt geni (Se link for en dypere forklaring – Anbefales!) ble en historie skapt med to hovedpersoner: Aidan, en ung og litt for vakker munk i klosteret Kildare, Irland (År 900) og Eleda, en afrokubansk jente i Havana, Cuba (År 1900). En gudinne i tre ulike skikkelser er bindeleddet mellom dem. Den irske ildgudinnen Brigid, den irske helgenen St. Brigit, og den cubanske orishaen Oyá.

Vil du vite mer om forestillingen og bakgrunnen for den? Rør denne flammen: Hva med gruppen Tangent som står bak forestillingen? Rør denne flammen: Vi har premiere den 27. januar i Kulturkirken Jakob. For info, rør denne flammen:
   

Leave a Comment

------->

<-------