Bifrǫst Festival

04/01/2020

I begynnelsen av februar arrangerte jeg og min kjære kollega Mikael Öberg den første Bifrǫst-festivalen for nordisk mytologi.

Den skimrende/bevrende broen
Bifrǫst er broen som forbinder gudenes og menneskenes verden i det norrøne mytoset. Direkte oversatt betyr det den skimrende, evt. bevrende broen. Betegnelsen får noen til å tenke på regnbuen, mens andre mener at nordlyset er en mer sannsynlig kandidat. Vår festival er tenkt å være en bro, en bro mellom kunstnere fra forskjellige disipliner og bakgrunner som jobber med nordisk myte som materiale, en bro mellom forskere med dette som spesialfelt og nevnte kunstnere, en bro mellom publikum og underkommuniserte aspekter av den norrøne myteverdenen, en bro mellom de nordiske landene og en bro mellom fortid og nåtid.

Bilder fra festivalen (Alle foto: Jakob Siwek):

Festivaldeltakerne forteller om sine erfaringer:

Bifrǫst – Festival for Nordisk Mytologi from Torgrim Mellum Stene on Vimeo.

Vi er veldig takknemlige overfor Nordisk Kulturkontakt for støtten og Teater Sláva for et fantastisk samarbeid. Nå er vi i ferd med å planlegge neste festival. Vi ønsker å arrangere denne i Norge under temaet UTGARD.

Leave a Comment

------->

<-------